Ana Sayfa

Tanıtım

Yönetim

Tüzük

Faaliyetlerimiz

Yayınlarımız

Bülten

Üyelerimiz

Foto Galeri

İletişim

 

 

 

 

FAALİYET DÖNEMLERİ

[1999-2000]   [2000-2001]  [2001-2002]   [2002-2004]   [2004-2006] 

[2006-2008]

 

 

2004 – 2006 FAALİYET DÖNEMİ

 

Genç Sigortacılar Derneği Ankara Şubesi ‘nin altıncı faaliyet dönemine ilişkin çalışma raporu aşağıda ana hatları ile sunulmaktadır :

Derneğimiz 2004 – 2006  faaliyet dönemi çalışmalarında da esas misyonu olan sektör oyuncularının birlik ve beraberliğini sağlayarak , sektörde  kaynaşmayı, dayanışmayı , bilgi alış verişini  ve paylaşımı sürekli ve etkin kılma görevini yerine getirmiştir.

 

Şubemiz , kurumsal yapılanmasını tamamlayıcı yönde , dernek olmanın ve başta  kendi sektörel sorunlarına sahip çıkan bir sivil toplum örgütü olabilmenin gereklilikleri doğrultusunda  faaliyetlerini bu dönemde de yürütmüştür.

 

Bu bağlamda ;

1.     T.C. Başbakanlık Proje Uygulama Birimi tarafından yürütülen  (MEER) Projesi kapsamında ,  “İmar ve Yapı Mevzuatı Uygulaması Analizi” danışmanlık hizmeti, Türkiye’de yürürlükteki imar ve yapı uygulamasına ilişkin mevzuatın, gerekli standartlarda, güvenilir kentsel yerleşmeler ve yapılar üretmek konusunda taşıdığı zayıf noktalarının ve sorunlarının ortaya konması ve bu zayıflıkları/sorunları aşmak konusunda etkili ve uygulanabilir önerilerin bir eylem planı olarak geliştirilmesi amacını taşıyan , Genç Sigortacılar Derneği Ankara Şubesi ‘ nin de aktif katılım sağladığı çalışma ile ilgili olarak  yapılan atölye çalışmalarının akabinde ortaya konulan görüşlerin de değerlendirilmesiyle oluşturulan  Nihai Rapora ilişkin görüşlerini,  Yapı denetim sürecinde sigorta sisteminin , ilk etapta  öncelikli denetim mekanizması olarak değil bir oto-kontrol mekanizması ve risk paylaşımı sistemi olarak ele alınması gerekliliği şeklinde ortaya koymuştur.                                    Gerekli fon büyüklüğü , iş tecrübeleri ve yetişkin kadro yapısı geliştikçe sigorta sisteminin yapı denetiminde  daha etkin rol alabileceğini bildiren Şubemizce , nihai rapor içeriğini oluşturan ve derneğimiz çalışmalarını yakından ilgilendiren Yapı ve Yapı denetim sürecinde sigorta sistemi, konu olarak ele alınmış , ülkemizde öteden beri  uygulanmakta olan sigorta ürünleri ile dünya uygulamalarında yer bulmuş , ülkemizde de uygulanması söz konusu olabilecek   sigorta türlerine ilişkin olarak yapı denetim süreci düzenlemelerinde yer alması gerektiğine inandığımız  tespit  ve önerilerimiz ile eylem planlarına ilişkin olarak düzeltme taleplerimiz T.C. Başbakanlık Proje Uygulama Birimine  sunulmuş olup ,görüşlerimiz  yayınlanan raporda Şubemize teşekkür notu ile birlikte  yer almıştır.

2.     Şubemiz,  4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunundaki sigorta alımlarını da kapsayan yönetmelik ve bölümlerde gördüğü bir takım eksiklikleri sektörün menfaatlerini gözeterek tespit etmiş, bu konudaki görüşlerini yazılı olarak Kamu İhale Kurumu’na ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’ne göndermişti. Geçtiğimiz faaliyet döneminde de  bu konudaki çalışmalarımız devam etmiş , bir çok kamu kurumuna şartnamedeki eksiklikler ve rekabet engelleri ile ilgili başvurular yapılmış ve olumlu sonuçlar alınmıştır. Hazine ve  KİK bünyesinde  bu çerçevede derneğimizin de iştirak ettiği  toplantılar gerçekleştirilmiştir.

3.     Şubemiz talebi ile Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğünde yapılan toplantılarda Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait trafik sigortalarının ihalelerinde ortaya çıkan karışıklık ve haksız rekabetin ortadan kaldırılabilmesi için çözüm üretilmeye çalışılmış , nihai aşamada konu sigorta şirketlerine takılmıştır.

4.     Irak ‘ a yapılan sevkiyatlarla ilgili olarak taşıyıcılarımızın ve çalışanlarının sigorta ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılabilecek sigortalara ilişkin Hazine Müsteşarlığı nezdinde düzenlenen toplantılara katılarak Derneğimizin  temsili sağlanmış ve görüşleri sunulmuştur.

5.     Özellikle damga vergisi konusunda sigorta şirketlerimizin yaşadığı sorunların çözümü için defterdarlık nezdinde görüşmeler yapılmış ve bu konuda yazılı görüş alınarak , özellikle Kamu kurumları ve noter işlemlerinde olumlu neticelere ulaşılmıştır.

6.     Tapu Kadastro ipotek işlemlerinde sigorta şirketlerinin damga vergisi ile ilgili durumlarını netleştirmek üzere çalışma yapılmaktadır.

7.     Doğalgaz iç tesisat sigortaları ile ilgili olarak EPDK nezdinde girişimlerde bulunulmuş , bir çok ilde Derneğimiz adına konuya ilişkin basın toplantıları yapılmış , Mevzuatın düzenlenmesine katkıda bulunulmuş , Derneğimiz adına yapılan basın açıklamaları  bir çok gazete , dergi ve TV da yer almıştır. Bu çabaların sonucunda sektör önemli bir ürün kazanmış ve ciddi poliçe adetlerine ulaşmıştır.

8.     Bir takım yazarların kasko ve trafik sigortalarına ilişkin haksız yanıltıcı ve sektörümüze zarar verici yazılarına karşılık , Derneğimiz Ankara Şubesi bir basın açıklaması yapma gereği hissetmiş ve sizlerle de paylaştığımız demecimiz, gerek sektörde, gerekse kamu oyunda ciddi ses getirmiş, başta sektör basını olmak üzere çok sayıda mecrada yer bulmuştur.

9.     Bu dönemde, geçmiş dönemde olduğu gibi, yine üyelerimize sektörel içerikte kitap temini devam etmiş, 

•       Haşim EKENER ‘in  Güneş Sigorta yayınlarından çıkan  “Dünyanın Etrafında 40 Yıl ve Çocukluk Hayallerimin Hakikat Olduğu Zaman”  isimli son eserini  Güneş Sigorta A.Ş.’ den ,

•       Milli Reasürans A.Ş. tarafından  yayımlanan , Hazine Müsteşarlığı SGM uzmanlarından Sn. Mahir ÇİPİL ’in  kaleme aldığı , “ Dünyada Zorunlu Sigorta Uygulamaları ve Türkiye Örneklerinin İncelenmesi ” isimli kitap Milli Reasürans A.Ş.’den,

•       Acıbadem Sigorta Yayını olarak çıkan ve Birol GÜLEÇ ’e ait “Sosyal Güvenlikte arayışlar ve Bireysel Emeklilik Sistemi  - Yurtdışı ve Türkiye Uygulamaları” isimli eser , ilgili şirketten ,

•       Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan “Türk Sigortacılık Sektörünün Temel Göstergeleri 1”

•       “Türk Sigortacılık Sektörünün Temel Göstergeleri 2” isimli raporlar üyelerimiz için Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nden

•       Sn. Hilmi ACİNAN’ ın   Güneş Sigorta yayınlarından çıkan “Reasürans” ve “Sigorta’nın Temel Prensipleri” isimli kitapları ,  Güneş Sigorta A.Ş.’ den ,

•       Yine , Sn. Hilmi ACİNAN’ ın   Güneş Sigorta yayınlarından çıkan   “Sigorta’nın Temel Prensipleri” isimli kitapları , bu konuda büyük  bir  övgüyü hak eden ve tartışılmaz bir kıvancın sahibi olan  Güneş Sigorta A.Ş.’ den ,

 

ücretsiz olarak temin edilerek , bedelsiz olarak üyelerimize armağan edilmiştir. Sizlere ulaştırdığımız  bu kitaplarla  birlikte Derneğimiz Ankara Şubesi üyeleri sadece GESİD aracılığıyla ulaştıkları 16. kitaba sahip olmuşlardır.Yakında yeni kitapları üyelerimizin kitaplıklarına  kazandıracağımızı müjdelemek isteriz.

10.    Konferanslarımız sırasıyla;

•       7 Aralık 2004 te Genel Yaşam Sigorta ev sahipliğinde ilgili bölge müdürlüğümüz seminer salonunda dönemin ilk toplantısı gerçekleştirildi

•       2005 yılında Royal Otel de aylık yemekli toplantılarımız tüm üyelerimizin katılımına açık olarak gerçekleştirldi.

•       7 Nisan 2005 tarihinde Genel Yaşam Sigorta sponsorluğunda “Sağlık Sigortacılığı ve Genel Sağlık Sigortası” konulu Sn. Muhittin YURT ‘un konuşmacı olduğu konferans Dünya Ticaret Merkezinde gerçekleştirildi.

•       Kızılay Rotary Kulübü üyelerine “Garanti Mülkiyet Sigortası” konulu sunum gerçekleştirldi.

•       Üyelerimizden Ahmet HARUT tarafından üyelerimize Royal Otel de “Sigorta Pazarlaması” konulu bir sunum yapıldı.

•       30 Eylül 2005 tarihinde Liman Lokantasında tüm üyelerimizle yemekli toplantı gerçekleştirildi.

•       28.03.2006 tarihinde TÜSAF Başkanı Sn. Levent ERGUN’un konuk konuşmacı olarak katıldığı yemekli toplantı üyelerimizin katılımı ile Eski Balıkçı Lokantasında gerçekleştirildi.

•       18.04.2006 tarihinde Başak Sigorta sponsorluğunda , “Bir başarı hikayesi: Başak Sigorta Özelleştirmesi” konulu konferans düzenlendi.  Sn.İlker AYCI ‘nın konuşmacı olduğu konferans Limak Ambassadore Otel de gerçekleştirildi.

•       Üyelerimizden Ahmet HARUT Başak Sigorta Genel Müdürlük çalışanlarına  bir sunum gerçekleştirdi.

•       Koç Allianz Sigorta Ankara satış ekibine Ahmet HARUT tarafından  “Sigorta Pazarlaması” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

11.    Üniversitelerle olan yakın ilişkilerimiz bu dönemde de artarak  devam etmiş ve aşağıda sıralan etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

•       Selçuk Üniversitesi Vakfı Sigortacılık Elemanı yetiştirme programına eğitimci olarak destek verilmiştir.

•       29.03.2006 tarihinde Başkent Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü ile birlikte gerçekleştirilen konferansta Ahmet HARUT tarafından “Türk Sigorta Sektörü  ve Pazarlama Uygulamaları “  konulu bir sunum yapıldı.

•       31.03.2006 tarihinde ODTÜ İstatistik Topluluğu , Hazine Müsteşarlığı ve  Şubemiz işbirliği ile ODTÜ Solmaz İzdemir salonunda bir panel düzenlendi. Panelde Ahmet YAŞAR tarafından “Sigortacılık sisteminin Toplumdaki Yeri ve Türk Sigorta Sektörünün Dünyadaki Konumu” üzerine bir sunum gerçekleştirildi.

•       Kanal B de canlı olarak yayımlanan ve Başkent Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü ile birlikte sigorta sektörünü üniversite adaylarına tanıtan bir programa konuşmacı olarak Ahmet YAŞAR katıldı.

12.    ODTÜ Oryantiring ve Navigasyon Topluluğu ve Sn.Ferrin YALNIZ’ın katkı ve destekleriyle 04.06.2006 tarihinde ODTÜ kampusünde, üyelerimiz ve aileleriyle birlikte  Oryantiring etkinliği gerçekleştirldi. Kazananlar kupa , destekleyenler plaketle ödüllendirildi.Sonrasında hep birlikte yemek yenildi.

13.    Derneğimizce İstanbul da   gerçekleştirilen toplantı ve kutlamalara iştirak edilmiştir.

14.    www.gesid.net web sitemiz sponsorumuz Cengizhan Sigorta ve üyelerimizden Erdem Kırkbeşoğlu’nun desteğiyle güncel ve aktif tutulmaya çalışılmıştır.

15.    İsviçre Sigorta A.Ş. ye verilen hizmet desteği sonrasında 1.500.-YTL  bağış geliri elde edilmiştir.

16.    Dernekler Kanununun 19.maddesi ve Dernekler yönetmeliğinin 84.maddesi gereği hazırlanan geniş beyannameler her yıl Nisan ayında Yönetim Kurulumuzca hazırlanarak  ilgili makama teslim edilmiştir.

17.    Sigortacılığın tabana yayılmasını ve halkın gözünde güven verici bir imaja kavuşmasını sağlamak amacıyla, basın, radyo ve T.V. aracılığı ile yayınlar ve programlar hazırlamak veya mevcut programlara katılmak için ilgili kuruluşlarla diyaloglar geliştirilmeye devam edildi. Yönetim Kurulu üyelerimiz  bölgesel ve sektörel  radyo televizyon, gazete ve web sitelerinde çeşitli vesilelerle sigortacılık konularında konuk oldu.

18.    Üyelerimizin   kişisel ve kurumsal eleman ve iş arayışlarında aracılık hizmeti yapılmasına devam edildi , birçok  üyemize ve sektör çalışanlarına iş yada eleman temin edilmesi sağlandı.

19.    Sektöre ilişkin her türlü haber, yayın, duyuru, bilgi e-group üzerinden elektronik ortamda üyelerimizle paylaşıldı.

20.    Üye sayısı  istifa ve yeni katılımlardan sonra 90’a çıktı.

 

 
 

 

 

 
Ziyaretçi Sayısı :