Ana Sayfa

Tanıtım

Yönetim

Tüzük

Faaliyetlerimiz

Yayınlarımız

Bülten

Üyelerimiz

Foto Galeri

İletişim

 

 

 

 

FAALİYET DÖNEMLERİ

[1999-2000]   [2000-2001]  [2001-2002]   [2002-2004]   [2004-2006] 

[2006-2008]

 

 

1999 – 2000 FAALİYET DÖNEMİ
 

Şubemiz ikinci dönemde gerek dernek tüzüğümüzde belirtilen amaçlar,gerekse Genel Kurulda alınan kararlar çerçevesinde yapılan çalışmalarımız sonucunda :

1. “ Hayat Sigortacılığında Farklı Stratejiler “ konulu, Commercial Union Hayat Sigorta Murahhas Azası Sn. William LAMB tarafından verilen seminer ve akabinde bir kokteyl C.U.H.Sigorta sponsorluğunda Dünya Ticaret Merkezinde gerçekleştirildi.

2. Axa Oyak Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Sn. Menekşe ORHONLU bizlere “ Sigorta Sektöründe Birleşmeler ve Axa Oyak Modeli” konulu bir seminer verdi. Seminer sonrası Neva Palasta gerçekleştirilen kokteylin evsahipliğinide Axa Oyak üstlendi.

3. “ 2000 Yılı Reasürans Uygulamaları” isimli seminerimizin konuşmacısı Başak Sigorta Genel Müdür Yardımcılarından Sn.Enis BASIM ‘ dı.Neva Palas ta yapılan seminerin ve arkasından verilen kokteylin evsahipliğini Başak Sigorta yaptı.

4. Multivizyon gösterisi ile desteklenen renkli bir toplantının; “2000’li Yıllarda Hayat Dışı Sigortacılıkta Beklentiler “ konulu seminerin konuşmacısı TEB Sigorta Genel Müdürü Sn.Fahri ALTINGÖZ ‘dü. TEB Sigorta Risk Yönetimi Müdürü Sn.Dr. Süheyl BECAN’ın “Risk Yönetimi” konulu konuşmasının takip ettiği toplantı TEB Sigorta evsahipliğinde Neva Palas ta verilen kokteylle son buldu.

5. Renkli geçen bir başka toplantımız AIG Sigorta Genel Müdürü Sn.Bijan KHOSROWSHAHI tarafından sunulan “Dünyadaki Underwriting Felsefeleri ve Türkiye’nin Bu Uygulamalardaki Yeri “ semineriydi. AIG Grubunu tanıtmayı amaçlayan bir multivizyon gösterisinin de yapıldığı seminer ,Neva Palas ta AIG evsahipliğinde yapılan kokteylle son buldu.

6. İlgi çeken bir diğer toplantımız İzmir’den gelen misafirlerimizin; İNTERGRUP Sigorta Acenteliği Organizasyon A.Ş. ‘nin Genel Müdürü Sn.Fırat OLGUN tarafından verilen “Yeni Kanun Taslağı Işığı Altında Acentelik Problemleri ve Yapılanması” semineriydi. Seminer sonrası Neva Palas ta gerçekleşen kokteylin evsahipliğini İNTERGRUP yaptı.

7. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü ‘ne atanan Sn.Namık DAĞALP yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından ziyaret edilerek ,derneğimiz , çalışmalarımız ve sektörümüzün ihtiyaçları hakında bilgi alış verişi yapıldı.”Hayırlı olsun “ dileklerimizin sunulduğu görüşme samimi bir havada geçti.

8. Çeşitli vesilelerle Sigortacılık ve derneğimiz hakkında kamuoyuna bilgi aktarıldı.

9. Genel Merkez Genel Kuruluna Yönetim Kurulu üyelerinden 3 ü katıldı.

10. Üye sayısı 56 ya çıktı ,2 üye Genel Merkeze aktarıldı. 23 Ekim 2000 tarihi itibarıyle üye sayısı 54.

2000 – 2001 FAALİYET DÖNEMİ
Genç Sigortacılar Derneği Ankara Şubesi ‘nin üçüncü faaliyet dönemine ilişkin çalışma raporu aşağıda ana hatları ile sunulmaktadır :

11. “ Bireysel Emeklilik “ konulu , Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Özel Emeklilik Daire Başkanı ve üyelerimizden Sn. Ali Haydar ELVEREN tarafından verilen seminer ve akabinde bir kokteyl Başak Hayat Sigorta sponsorluğunda Dünya Ticaret Merkezinde gerçekleştirildi.

12. İsviçre Sigorta Bölge Müdürlüğü ‘ nün ev sahipliğinde üyelerimiz ve derneğimizi tanımak isteyen sektör çalışanlarının katılımıyla , bir sohbet toplantısı gerçekleştirildi. GESİD ANKARA Yönetim Kurulu olarak Olağan Genel Kurul ’dan bu yana yaptıklarımız ve projelerimiz hakkında Başkan Ahmet Yaşar tarafından genel bilgi verildi. Daha sonra toplantıya katılan üyelerimizden ve misafirlerden teker teker derneğimiz faaliyetleri hakkında iyileştirme ve geliştirme yapabilmek amacıyla istekleri öneri ve görüşleri alındı. Söz konusu toplantıda çalışma komiteleri belirlendi. Toplantı sonrası gerçekleştirilen kokteylin ikramlarını derneğimiz üstlendi.

13. GESİD kimlik kartları oluşturuldu fotoğraf veren üyelere dağıtıldı, ve her üyenin bir adet fotoğrafını ulaştırması istendi.

14. “Ankara Sigortacılar Almanağı ” isimli çalışmanın altyapısı oluşturulmaya çalışıldı. Bölge Müdürlükleri ve çalışanlarla ilgili bilgi ve fotoğraf toplanmaya devam ediliyor.

15. Sigortacılığın tabana yayılmasını ve halkın gözünde güven verici bir imaja kavuşmasını sağlamak amacıyla, basın, radyo ve T.V. aracılığı ile yayınlar ve programlar hazırlamak veya mevcut programlara katılmak için ilgili kuruluşlarla diyaloglar geliştirilmeye devam edildi. Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Celil KADIGİL TRT Ankara Radyosunda “Sigorta Sektöründeki Sorunlar” konulu bir canlı yayına katıldı. Kanal 1 , KTV ve Ostim TV bölgesel televizyonlarına çeşitli vesilelerle Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ahmet YAŞAR sigortacılık konularında konuk oldu.

16. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet YAŞAR ve üyelerimizden Sn. Altan ARSLAN , Türk Standardları Enstitüsü tarafından ”Sigortacı Meslek Standardı” nı hazırlamak üzere görevlendirildi. Ahmet YAŞAR ‘ ın raportör ve Altan ARSLAN ’ın üye olduğu komite çalışmalarına başlayarak , kapsamın genişletilmesi ve bu konuda hazırlanacak sigortacılık ile ilgili alt meslek standartlarının sayısının artırılmazsı görüşünü benimsetti. Yine aynı üyelerimiz TSE tarafından “ Sigortacılık Mevzuatına İlişkin Hazırlanacak Standartlar “ ile ilgili komiteye davet edildi.

17. Genel Merkezle işbirliği halinde Üyelerimizin kişisel ve kurumsal eleman ve iş arayışlarında aracılık hizmeti yapılmasına devam edildi , bazı üyelerimize ve sektör çalışanlarına iş yada eleman temin edilmesi sağlandı.

18. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü ve Sigorta Denetleme Kurulu zaman zaman Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından ziyaret edilerek ,derneğimiz , çalışmalarımız ve sektörümüzün ihtiyaçları hakkında bilgi alış verişi yapıldı.

19. Çeşitli vesilelerle Sigortacılık ve derneğimiz hakkında kamuoyuna bilgi aktarıldı.

20. Genel Merkez Genel Kuruluna Yönetim Kurulu üyelerinden 5 i katıldı.

21. Üye sayısı istifa ve yeni katılımlardan sonra 57 ye çıktı.

 

2001 – 2002 FAALİYET DÖNEMİ
 

Genç Sigortacılar Derneği Ankara Şubesi ‘nin dördüncü faaliyet dönemine ilişkin çalışma raporu aşağıdadır;

22. Derneğimiz 2001 – 2002 faaliyet dönemi çalışmalarını ağırlıklı olarak kurumsal yapılanmasını tamamlayıcı yönde , dernek olmanın ve başta kendi sektörel sorunlarına sahip çıkan bir sivil toplum örgütü olabilmenin gereklilikleri doğrultusunda yürütmüştür.

Bu bağlamda ;

23. Genç Sigortacılar Derneği Ankara Şubesi ‘nin resmi internet web sitesi www.gesid.net yayına başlamış olup , sigortacılıkla ilgili birçok şeye çok kolay ulaşma imkanı sağlanmış durumdadır , ayrıca özellikle Ankara’daki üyelerimizin hayatlarını kolaylaştıracak bir çok faydalı siteye kolayca ulaşma imkanı vardır. Sitede derneğimiz çalışmaları , üyelerimizin yazı ve görüşleri yer almakta , üye adaylarının başvuru yapma imkanı bulunmaktadır. Sitemiz Sigortacıların ve sigortaya ilgi duyanların bu konu ile ilgili her şeye ulaşma imkanı açısından en derli toplu web sitesi özelliğini taşımaktadır. Derneğimiz sitenin teknik altyapısının oluşturulması ve yayınının sağlanması konusunda sponsor desteği sağlamış ve bu konuda hiçbir şekilde gider kalemi oluşturmamıştır.

24. Sonuna geldiğimiz çalışma dönemi içinde derneğimiz sektörümüz ile ilgili mevzuat boşluklarını ortadan kaldırmaya dönük çalışmaların içerisinde olmaya gayret göstermiş bu konuda özellikle Genel Merkezin titiz çalışmalarıyla hazırlanan rapor başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere ,Hazine müsteşarlığı , İlgili kurumlar , sivil toplum örgütleri ,medya ve sektör basını harekete geçirilmeye çalışılmıştır. Sigorta Dünyası dergisi konuyu kapak yaparak derneğimize destek vermiştir.

25. Şubemiz mevzuatla ilgili çalışmalara vakıf olabilmek ve üyelerimizin gelişmeleri yakından takip etmelerine imkan verebilmek ve sorunlarına sahip çıkmalarını temin etmek için önce , Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan “Sigortacılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağını” daha sonra T.S.R.Ş.B. tarafından hazırlanan “Sigorta Düzenleme ve Denetim Kanunu Taslağı” nı ve sonrasındaki değişiklikleri temin ederek üyelerine ulaştırmıştır.

26. Şubemiz yine bu çalışmalar kapsamında T.O.B.B. tarafından oluşturulan Sigorta Murakabe Kanunu Hazırlık Komitesinin çalışmalarına vakıf olmuş ve toplantı metinlerine ulaşma imkanı bulmuştur.

27. Ayrıca Sigorta Acenteleri Derneği nin hazırlamış olduğu “Sigorta Aracıları,Sigorta Aracıları Odaları ve Türkiye Sigorta Aracıları Odaları Birliği Kanun Taslağı “ temin edilerek üyelerimizin tetkikine sunulmuştur.

28. Üyelerimizin mesleki birikimine katkıda bulunmak üzere önemli çalışmalarımız olmuş , 2002 yılbaşında tüm üyelerimize Sigorta sektörüyle ilgili mevzuatı bir arada bulunduran ve kolayca yanınızda bulundurabileceğiniz Dr. Kemal Şenocak tarafından derlenen “Özel Sigorta Hukuku Mevzuatı “ isimli kitap armağan edilmiştir.

29. İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’de Sigortacılık Sektörünün Sorunları ve Yeni Açılımlar” isimli panele ait ses kayıtlarının düzenlenerek toplandığı kitap tüm üyelerimiz için ücreti derneğimiz tarafından karşılanarak temin edilmiş ve üyelerimize ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

30. Sn. Erdoğan Sergici’nin “Türklerin Tarihi ve Sigortacılık” isimli eseri yayıncısı EGS Sigorta A.Ş. den ücretsiz olarak temin edilerek tüm üyelerimize dağıtılmıştır.

31. Sn. Erdoğan Sergici’ nin “Sigorta ve Pazarlama” isimli eseri yayıncısı İsviçre Sigorta A.Ş. ve Basımcısı Can LATİN ‘ den ücretsiz olarak temin edilerek tüm üyelerimize dağıtılmıştır.

32. Sn. Haşim Ekener ’in “Rüzgar Santralları – Rüzgar Tarlaları ve Sigortaları” isimli eseri yayıncısı Güneş Sigorta A.Ş. den ücretsiz olarak temin edilerek tüm üyelerimize dağıtılmıştır

33. Tüm bu kitaplar yeni sigortacı adaylarına destek vermek üzere Uludağ Üniversitesi Ve Cumhuriyet Üniversitesi '‘nin Sigortacılıkla ilgili yüksek okullarının kütüphanelerine de hediye edilmiştir.

34. Derneğimizin yayını olan “Aktüeryal Teknikler” ve “Sigorta Sahtekarlıkları” isimli kitaplarla birlikte üyelerimizin ciddi bir sigorta kitaplığı oluşmuştur.

35. Sigortacılığın tabana yayılmasını ve halkın gözünde güven verici bir imaja kavuşmasını sağlamak amacıyla, basın, radyo ve T.V. aracılığı ile yayınlar ve programlar hazırlamak veya mevcut programlara katılmak için ilgili kuruluşlarla diyaloglar geliştirilmeye devam edildi. Yönetim Kurulu üyelerimiz bölgesel radyo televizyon ve gazetelerde çeşitli vesilelerle sigortacılık konularında konuk oldu.

36. Türk Standardları Enstitüsü tarafından ”Sigortacı Meslek Standardı” nı hazırlamak üzere daha önce görevlendirilen Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet YAŞAR ve üyelerimizden Sn. Altan ARSLAN , “Sigortacı” standardı olarak belirlenen standard çalışmasının genişletilerek

a. Sigortacı - elementer branşlar b. Sigortacı – hayat branşı , c. Sigorta Acentesi , d. Sigorta Prodüktörü , e. Sigorta Brokeri , f. Reasürans Brokeri , g. Sigorta Eksperi , h. Sigorta Hasar Araştırmacısı , ı .Aktüer , i. Sigorta Hukukçusu , j .Reasürör şeklinde kapsamın genişletilmesi ve bu konuda hazırlanacak sigortacılık ile ilgili alt meslek standartlarının sayısının artırılmazsı görüşünü benimsetti. Yine aynı üyelerimiz TSE tarafından “ Sigortacılık Mevzuatına İlişkin Hazırlanacak Standartlar “ ile ilgili komiteye davet edildi.

37. Genel Merkezle işbirliği halinde Üyelerimizin kişisel ve kurumsal eleman ve iş arayışlarında aracılık hizmeti yapılmasına devam edildi , bazı üyelerimize ve sektör çalışanlarına iş yada eleman temin edilmesi sağlandı.

38. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü ve Sigorta Denetleme Kurulu zaman zaman Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından ziyaret edilerek ,derneğimiz , çalışmalarımız ve sektörümüzün ihtiyaçları hakkında bilgi alış verişi yapıldı.

39. Çeşitli vesilelerle Sigortacılık ve derneğimiz hakkında kamuoyuna bilgi aktarıldı.

40. Üye sayısı istifa ve yeni katılımlardan sonra 58 e çıktı.


2002 – 2004 FAALİYET DÖNEMİ
 

Genç Sigortacılar Derneği Ankara Şubesi ‘nin beşinci faaliyet dönemi şu şekilde gerçekleşmiştir ;

41. Şubemiz, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunundaki sigorta alımlarını da kapsayan yönetmelik ve bölümlerde gördüğü bir takım eksiklikleri sektörün menfaatlerini gözeterek tespit etmiş, bu konudaki görüşlerini yazılı olarak Kamu İhale Kurumu’na ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’ne göndermiştir. Bu konudaki yaklaşımlarımızı rasyonel bulan Hazine, KİK bünyesinde yönetmeliklerin oluşturulması için oluşturulan komiteye derneğimizi de davet etmiş, bu çerçevede derneğimizin de iştirak ettiği 3 toplantı gerçekleştirilmiştir.

42. Bir takım tüketici derneklerinin Tramer aleyhine, yazılı ve görsel basında verdiği tamamen yanlı ve yanlış içerikli demeçleri üzerine, Derneğimiz Ankara Şubesi bir basın açıklaması yapma gereği hissetmiş ve sizlerle de paylaştığımız demecimiz, gerek sektörde, gerekse kamu oyunda ciddi ses getirmiş, çok sayıda gazetede yer bulmuştur. Açıklamamız ayrıca Hazine, Sigortacılık Genel Müdürlüğü nezdinde takdirle karşılanmış, bu konudaki memnuniyet ve teşekkürlerini Genel Müdür adına tarafımıza iletilmişlerdir. Ayrıca bu memnuniyetin bir ifadesi olarak, söz konusu demecimiz Tramer internet sitesinde Tramer’den Haberler bölümünde yayınlanmış ve yayınlanmaktadır.

43. Bu dönemde, geçmiş dönemde olduğu gibi, yine üyelerimize sektörel içerikte kitap temini devam etmiş, “Rüzgar santralleri, rüzgar tarlaları ve sigortası –Haşim EKENER” ve “Açıklamalı Sigorta ve Reasürans Terimleri Sözlüğü” adlı iki kitap bedelsiz olarak üyelerimize armağan edilmiştir.

44. Konferanslarımız sırasıyla;
• “Yeni Acente Modeli-Özer ŞİMŞEK “ Kasım 2002
• “E-Devlet – Atila AKKAŞ” Mart 2003
• “Tramer ve Uygulamaları- Selamet Yazıcı” Ocak 2004
• “Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası –Buminhan AKIN” Mart 2004
Olmak üzere gerçekleştirilmiştir.

45. Derneğimizin 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen toplantı ve kutlamalara iştirak edilmiştir.

46. Sigortacılığın tabana yayılmasını ve halkın gözünde güven verici bir imaja kavuşmasını sağlamak amacıyla, basın, radyo ve T.V. aracılığı ile yayınlar ve programlar hazırlamak veya mevcut programlara katılmak için ilgili kuruluşlarla diyaloglar geliştirilmeye devam edildi. Yönetim Kurulu üyelerimiz bölgesel radyo televizyon ve gazetelerde çeşitli vesilelerle sigortacılık konularında konuk oldu.

47. Genel Merkezle işbirliği halinde Üyelerimizin kişisel ve kurumsal eleman ve iş arayışlarında aracılık hizmeti yapılmasına devam edildi , bazı üyelerimize ve sektör çalışanlarına iş yada eleman temin edilmesi sağlandı.

48. Sektöre ilişkin her türlü haber, yayın, duyuru, bilgi e-group üzerinden elektronik ortamda üyelerimizle paylaşıldı.

49. Üye sayısı istifa ve yeni katılımlardan sonra 67’ya çıktı.

2004 – 2006 FAALİYET DÖNEMİ ÇALIŞMA PROGRAMI
Genç Sigortacılar Derneği Ankara Şubesi ‘nine altıncı faaliyet dönemine ilişkin çalışma programı aşağıda ana hatları ile sunulmaktadır :

50. Sigortacılığın tabana yayılmasını ve halkın gözünde güven verici bir imaja kavuşmasını sağlamak amacıyla, basın, radyo ve T.V. aracılığı ile yayınlar ve programlar hazırlamak veya mevcut programlara katılmak için ilgili kuruluşlarla diyaloglar geliştirilmesi,

51. Etkinliğimizi arttırmak amacıyla Derneğimizin tanıtım çalışmalarına devam edilmesi ve aktif üye sayımızın arttırılması,

52. Çalışma Grupları oluşturulması ve bunların işler halde olmaları için önlemlerin alınması, AB ile üyelik yolunda, müktesebata uyum anlamında sigorta ile ilgili bölümlerin belirlenerek bu konuda bir rapor hazırlanarak ilgili mercilere sunulması.

53. Genel Merkezle işbirliği halinde AB ve diğer bölge ülkelerindeki mesleki kuruluşlarla ilişki kurma, işbirliği ve yardımlaşma imkanlarının araştırılması,

54. Ülkemizde kurulu ve paralel amaçlı diğer sivil toplum örgütleri ile işbirliği ve dayanışma firsatlarının değerlendirilmesine devam edilmesi,

55. Genel Merkezle işbirliği halinde Üyelerimizin kişisel ve kurumsal eleman ve iş arayışlarında aracılık hizmeti yapılmasının sürdürülmesi,

56. Gerek sektörümüzle ilgili, gerekse ülkemizin güncel sorunlarına yönelik bilimsel ve mesleki toplantılar yapılmasına devam edilmesi,

57. üyelerimizi kaynaştırmak ve birlikteliğimizi güçlendirmek ve hoş vakit geçirmek amacıyla sosyal etkinlikler düzenlenmesi ve geziler organize edilmesi,

58. Sektörün bilimsel ve teknik ihtiyacına cevap vermek amacıyla, Üyelerimizin ve başkalarının özgün tercüme, makale, broşür, kitap vb.. eserlerinin yayınlanmasına destek olunması,

59. Üyelerimizden toplanan aidatlar ve bağışlardan oluşan gelirlerimizin verimli ve sorumlu bir şekilde değerlendirilmesi, aidat yükümlülüklerini yerine getirmeyen üyelere son uyarının yapılması,ardından üyeliklerinin düşürülmesinin gündeme getirilmesi.

60. Dernek üyelerinin eğitim ihtiyaçlarının tespiti ve buna bağlı olarak yine üyelerimiz tarafından verilecek, pratiğe yönelik eğitimler organize edilmesi

61. GESİD ANKARA WEB SİTESİ’ nin güncel olarak tutulması ,içeriğinin geliştirilmesi için çalışmalar yapılması.

62. Sigortacılık ve yönetim ile ilgili haber ,makale ve araştırmaları içeren Basın tarama bültenlerin periyodik olarak oluşturularak üyelere gönderilmesi.

63. Üyeler arasında oluşturulan e-grup ‘un yaygınlaştırılması.

64. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Sigortacılık ile ilgili işbirliği taleplerine olumlu cevap verilmesi üyelerimizin bu çalışmalara katılmasına teşvik edilmesi.

65. Dernek için yeni bir yer tutulmasının sağlanması.

GESID ANKARA ŞUBESİ
Yönetim Kurulu

 

 

 

 

 
Ziyaretçi Sayısı :